LPR камера, контролер и софтуер

Всяка една модерна и интелигентна паркинг система има включена LPR камера! А какво представлява тя и как работи? Камерата за разпознаване на регистрационни номера е модерно функционално устройство, използващо специализиран софтуер. Един нужен инструмент за всяка една паркинг система, която се стреми към автоматизация. А кое е предимството на една LPR камера от Intelligent Parking? Нашият иновативен софтуер, използващ втора генерация изкуствен интелект, позволяващ интеграцията с всяка бариера.

LPR камера; камера за разпознаване на номера

LPR Камера IP-23341

Камера за разпознаване на номера с интегриран специализиран софтуер, интегрирана с контролера и паркинговата система.

IP Control box; контролер за бариери

IP Control Box

Контролер за управление на бариера (подходящ за всеки модел) с директна интеграция с LPR камерата.

LPR камера; камера за разпознаване на номера

IP LPR камера софтуер

Софтуер, позволяващ Ви да записвате и контролирате влизащите и излизащите автомобили. Лицензът е доживотен.

ВЗЕМИ СЕГА САМО ЗА 1700 ЛВ.

Какво е LPR камера?

LPR камера (License Plate Reader) или просто камера за разпознаване на номера, е популярен хардуер от нашата паркинг система. Тя е част от специализираното ни оборудване, което разпознава регистрационните номера на автомобилите. Качеството на камерата е 1920x1080 с нощно виждане и позволява ясна картина на табелите и изписаните върху тях цифри. Нашата LPR Камера IP-23341 разполага с вграден авторски ANPR (Automobile Number Plate Recognition) софтуер. Той на свой ред е свързан с нашата система. Това означава, че веднага, щом автомобил навлезе в полезрението на устройството, неговият регистрационен номер задейства събитие. След това в системата биват регистрирани събития като час на влизане на автомобила и неговото точно време на напускане и престой.

Клип, показващ функционалността на нашата LPR камера (скоростта на вдигане може да се регулира):

Погледнат по-просто, LPR камерата е хардуер, нужен за заснемането, разпознаването и дигитализирането на регистрационни номера и регистрирането на събитията към тях. Те разпознават моментално табелите и извършват сложни операции. Нашият продукт е подходящ за външни места, места с по-екстремни климатични условия и използва изкуствен интелект.

Как функционира една LPR камера?

LPR камерата функционира като част от цяла система. Най-опростената от тях включва допълнително контролна кутия и софтуер за управление. Точността на разпознаване е друго нещо, с което нашата LPR камера да бъде похвалена. Продуктът ни притежава 99.97% точност на дигитализиране на регистрационен номер към нашата система. Тестът е проведен на база 10 000 влизания.

При навлизане на автомобил във видимостта на камерата, се задвижват изчисления от два типа изкуствен интелект. Първият е Image Recognition, който разпознава, че към камерата се предвижва регистрационна табела. Вторият е вид генеративен изкуствен интелект, регистриращ последвалите събития в системата. Изчисленията се случват за частица от секундата.

При разпознаване на номера се изпраща сигнал към нашия софтуер и се записват събития към тях. Регистрират се дата и час на влизане и излизане на автомобила. Има възможност за черен списък и такъв за свободен достъп. След това се изпраща сигнал до контролера, който вдига бариерата, или я държи затворена, ако автомобилният номер е в черния списък. Това се случва за секунди.

Функциониране на LPR Камера

Възможно ли е да закупя само камерата?

Възможно е да закупите само този продукт, но интеграцията към Вашите контролер и софтуер трябва да бъде поета от Вас.

За какво служи контролера (Control box)?

Нашият Control Box може да бъде вграден във всяка една паркинг бариера. Той е отговорен за получаването на сигнал от нашата система и последвалите действия. Те могат да бъдат както автоматизирани от софтуера ни, така и извършени ръчно от Ваш действащ служител.

При навлизане на нов автомобил, LPR камерата засича, заснема и дигитализира регистрационния номер на превозното средство. От там системата регистрира събития като час и дата на вход. След това изпраща сигнал до контролера, който отваря бариерата.

Съществува възможност за настройка на софтуера, който да забрани автоматичното отваряне на бариерата. Това означава, че дори регистрационен номер да бъде въведен в системата, служител ще трябва да изпрати сигнал до контролната кутия.

Ако системата е оставена на автоматизиран вход и изход, но LPR камерата отчете регистрационен номер от черния списък, бариерата не се отваря.

LPR Camera Software

Какво ми позволява софтуерът?

Софтуерът, интегриран с LPR камерата, Ви позволява да управлявате Вашата паркинг система. С него Вие можете да следите разпознатите автомобилни номера, както и събития като вход и изход. Можете да създадете списък с автомобили, които да имат безплатен достъп, или пък да забраните на определени такива да влизат.

Можете да автоматизирате тези процеси, или да изберете опцията, в която всичко да бъде управлявано от служител. Това означава, че дори LPR камерата да разпознае номер със свободен достъп, физическо лице ще трябва да изпрати сигнал до контролера, който да отвори бариерата. Авторският ни софтуер позволява гъвкавост при персонални заявки.

Мога ли да добавя плащане за престой?

Да. Нашият софтуер Ви позволява да добавите заплащане за престой на автомобила. Отчитането започва след разпознаването на автомобилния номер от Вашата LPR камера. Тя регистрира събития „Вход“ и „Времеви престой“.

При излизане от Вашия паркинг, бива регистрирано действието „Изход“.Предстои заплащане към Вашия служител и вдигане на бариерата. При напускане на обекта, събитието „Времеви престой“ спира да отчита прекараното време.

Какъв е периодът, в който мога да използвам софтуера?

При закупуване на софтуера в пакет с LPR камерата и контролера, Вие получавате доживотен лицен за нашия софтуер.

При излизане от Вашия паркинг, бива регистрирано действието „Изход“.Предстои заплащане към Вашия служител и вдигане на бариерата. При напускане на обекта, събитието „Времеви престой“ спира да отчита прекараното време.

Колко време отнема за обработка и доставка?

Обработката на Вашата поръчка се случва в рамките на 1 работен ден, а доставката – до 3.

Побързайте и се възползвайте от възможността да създадете едно уникално потребителско преживяване на посетителите на Вашия паркинг. Попълнете формата за заявка или ни се обадете още днес, за да заявите Вашия пакет за LPR камера.

Свържи се с нас

Или се обадете на +359 888 310 104.